Back to top

La plantilla de Reus Net adverteix al nou govern de la manca de recursos en el servei

Asseguren que estan treballant per sobre del que indica la licitació del servei. Segons el comitè d'empresa de Reus Net, aquesta és una mostra clara que el plec de clàusules vigent és insuficient per la neteja de la ciutat i asseguren que temen que l'empresa adjudicatària acabi renunciant al servei per la pèrdua de diners que acumularà si no es replanteja el contracte.

Després d'arribar a un acord amb l'empresa per percebre un augment salarial del 7% entre el 2022 i el 2023, la plantilla de Reus Net torna a alertar de la manca de recursos econòmics en l'adjudicació que va fer per deu anys l'Ajuntament de Reus a la UTE Valoriza-Romero Polo l'octubre de 2021.

Els treballadors de la recollida d'escombraries i neteja de la via pública de Reus asseguren que estan treballant per sobre del que indica la licitació del servei: surten més camions per torn del que estableix el contracte i es mantenen unitats d'intervenció ràpida, que segons expliquen, el contracte ni preveu.

Tot plegat, afirmen, per intentar garantir un mínim servei de neteja a la ciutat, però que està molt per sobre del que defineix el plec de clàusules vigent.

El comitè d'empresa i els representants sindicals del sector es mostren satisfets d'una primera trobada durant la setmana passada amb el nou govern i el regidor responsable de via pública, Daniel Marcos.

Una trobada en què, segons expliquen fonts municipals, el govern es va comprometre a establir una taula de diàleg permanent entre treballadors i ajuntament per analitzar l'estat del servei de neteja i en la que també, se'ls va reconèixer, sempre segons els treballadors, que caldrà revisar el contracte i la partida pressupostària destinada.

De fet, la plantilla tem que l'empresa adjudicatària acabi renunciant al servei abans de complir la dècada pactada per la pèrdua de diners que acumularà si no es replanteja el contracte.

Manca d'espai

Des de la plantilla també asseguren que, un cop ha arribat tot el parc de vehicles nou, s'ha evidenciat que la base de la flota i les oficines, situades al polígon AgroReus, són del tot insuficients. Asseguren que no hi ha espai per tots els treballadors i tots els vehicles actuals, i que caldria fer ampliacions, tampoc previstes en la licitació, d'aquestes instal·lacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades