Back to top

La Processó del Sant Enterrament clou els actes de Divendres Sant a Reus

Una quinzena de confraries i germandats van treure els diversos passos de la ciutat en una de les processons més antigues que se celebra Reus.

Els actes de Divendres Sant a Reus han finalitzat amb la Processó del Sant Enterrament, un dels actes de la Setmana Santa reusenca que se celebra des de meitats del segle XVI per la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus. D'aquesta manera la processó s'ha iniciat a la Priorat de Sant Pere, al toc de les vuit en punt del vespre encapçalada pels Armats de la Sang seguits d'una quinzena de congregacions, confraries i germandats que acompanyaven els diversos passos de la Setmana Santa de Reus.

Enguany, com a novetat, destaca el pas de l'Oració de l'hort de Getsemení', el Misteri més antic de la ciutat que enguany ha estat portat per l'associació Supera't, dedicada a persones amb trastorn de l'espectre autista. Per altra banda, també ha estat l'estrena en processó de la Dansa de la Mort, impulsada per la Confraria de La Verònica.

La processó ha seguit pel Fossar Vell, ha fet el tomb de ravals fins a arribar al Temple de la Reial Congregació de la Sang, on s'ha dut a terme una pregària com a finalització d'un dels actes més antics de la Setmana Santa reusenca.

Paraules clau:

Notícies relacionades