Back to top

La realitat de les municipals, zona per zona

La gran majoria de col·legis s'han tenyit de vermell socialista, amb l'excepció d'un parell on guanyen el groc d'ERC i el turquesa de Junts.

Amb les eleccions ja realitzades cal fer una anàlisi de com s'ha distribuït el vot. La gran majoria de col·legis s'han tenyit de vermell socialista, però cal analitzar, sobretot, les segones forces per entendre per què el mapa electoral ha quedat com ha quedat

Comencem amb el mapa de la ciutat de les forces més votades de les municipals d'aquest 2023. El PSC arrasa a totes les zones de la ciutat amb dues excepcions, l'Escola Prat de la Riba, on sense fallar a la seva trajectòria guanya Junts tot i que perd la meitat dels vots, i el Polilleuger Joan Rebull, al Nord, on la força més votada és ERC

Si fem una mirada al 2019, veiem que el PSC ja era la força més votada a la zona sud i al nord-oest de la ciutat, però la resta tenia Junts, amb Pellicer al capdavant, com a guanyadora. 

Quant a les segons forces més votades, tot canvia. Aquest 2023, VOX s'imposa a la zona sud de la ciutat, amb un 15% dels vots del Pavelló Olímpic i un 15% dels vots de l'Escola Rosa Sensat. Prop d'un miler de vots només en aquests dos col·legis. També, destaca ARA Reus com a segona força més votada al nord-oest, un lloc que fa quatre anys ocupava Junts.

ERC es posiciona com a segona força més votada en diverses zones de la ciutat, però amb una pèrdua de vots considerable, respecte al 2019. Per posar un exemple amb xifres, a l'Escola Rubió i Ors, a Pompeu Fabra i a Teresa Miquel perden al voltant de 200 vots en cada un d'aquests col·legis.

Paraules clau:

Notícies relacionades