Back to top

'La Roser' apropa la història femenina del Reus del segle XIX

'Les Artistes Locals', amb la coproducció de 'Bartrina Territori Creatiu', presenten la història de la Roser, la història de la vida d'una reusenca nascuda l'any 1835 i que viu fets històrics rellevants que afecten tant la societat com la seva vida personal

La Roser és una reusenca que va néixer l'any 1835. Al llarg de la seva vida, és testimoni d'esdeveniments com la guerra del francès, les guerres carlines o la primera Constitució espanyola, entre molts altres successos, a banda de la seva pròpia vivència personal a la ciutat de Reus.

Entrades

Aquesta és la història que relata 'La Roser', la nova obra de teatre que presenten 'Les Artistes Locals' amb la coproducció del projecte Bartrina Territori Creatiu. Una obra a través de la qual volen viatjar pel segle XIX parlant de qui som i d'on venim, amb una mirada de com era la vida d'una dona en aquella època. 

Presentació 'La Roser'

Contrast històric

És una obra que es va començar a engendrar l'any 2016, i que per a la seva creació han volgut, sobretot, documentar-se per a conèixer com era el Reus d'aquella època per a plasmar-ho el més acurat possible. Alhora, aquest treball històric fa que l'obra de teatre vagi més enllà i també es converteixi en una font d'informació i, fins i tot, en una activitat pedagògica més per a conèixer, no només la història local, sinó també la de Catalunya en aquella època. 

L'obra s'estrena aquest dissabte 3 de desembre, amb una única funció, a les 20 h al Teatre Bartrina. El projecte també ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Fundació Privada Reddis.

Paraules clau:

Notícies relacionades