Back to top

La trajectòria de l'Institut Pere Mata, recollida en un llibre

El llibre es divideix en dues parts i fa un repàs per l'evolució de l'institut, des del 1896 i fins al 2021.

L’Institut Pere Mata ha celebrat el seus 125 anys amb un acte al Centre de Lectura de Reus durant el qual s’ha presentat el llibre commemoratiu '125 anys de flama. Institut Pere Mata 1896-2021'. L'obra es divideix en dues parts. La primera, elaborada per l'arxivera i historiadora Carme Puyol, es titula 'Els primers cent anys de l’Institut Pere Mata. 1896-1996', i fa un repàs de l’etapa fundacional, la consolidació i expansió en les primeres dècades del segle XX, la Guerra Civil i la represa després del conflicte bèl·lic. Es tanca amb la renovació conceptual i estructural que es va produir des de finals dels anys 60 i fins l’any 1994.

La segona part, a càrrec de la periodista i historiadora Isabel Martínez, abasta fins al 2021, i aprofundeix el canvi i la transformació del projecte històric de l'institut. En aquest bloc es tracta el pas de centre monogràfic especialitzat en l’atenció de Salut Mental a Grup Assistencial.

Empresa privada, d'activitat pública i amb projecció universitària

El director general de l’Institut Pere Mata, Joan Amigó, ha destacat la singularitat de l'Institut Pere Mata perquè "és una empresa privada amb més de 500 socis, el 90% de Reus; per la seva activitat, que es destina al 100 per cent a la sanitat pública i, per últim és hospital universitari, de manera que cada any surten psiquiatres, psicòlegs clínics i especialistes en infermeria en salut mental de la seva unitat docent.

Paraules clau:

Notícies relacionades