Back to top

L'Institut Pere Mata reivindica el valor d'invertir en salut mental

En el marc dels actes de 'La Marató, l'entitat ha celebrat una jornada festiva, de la mà de símbols de la cultura popular de la ciutat.

Els jardins del Pavelló dels Distingits han estat seu, aquest diumenge, de la jornada festiva i reivindicativa en favor de la salut mental, organitzada per l’Hospital Universitari Institut Pere Mata i en solidaritat amb ‘La Marató’. A les 11 del matí, al voltant de 200 persones, inscrites prèviament,  ja gaudien de l’actuació dels Gegants del Pere Mata i dels gegantons de Reus (el Vitxet, la Vitxeta i els Moros). Com també del tast musical del grup de gòspel Sintònics i d’un pilar dels Xiquets de Reus.

El president de l’Institut Pere Mata, Joan Amigó, ha constatat el gran canvi en l’àmbit de salut mental en 50 anys al territori, amb el pas de tenir un únic dispositiu al Camp de Tarragona, a més de trenta recursos de salut mental en la comunitat. Tot i això, ha insistit que encara queda molt camí per recórrer.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Educació, Daniel Recasens, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, han esmentat la necessitat de fer visibles les malalties mentals i de treballar contra l’estigmatització.

Venda de productes artesanals per 'La Marató'

Abans d’acabar l’acte, s’han sortejat unes bosses amb obsequis de Reus Promoció entre els assistents i uns exemplars del llibre 'Institut Pere Mata. Una porta a la ciència', de Mònika Escuer. A més, durant tot el matí s’han posat a la venda productes elaborats per persones usuàries dels tallers ocupacionals, com punts de llibre, dibuixos, elements decoratius de Nadal, plantes, sabons artesans o bosses de roba, en solidaritat amb ‘La Marató’.

Paraules clau:

Notícies relacionades