Back to top

La trobada més multitudinària reivindica el nom de Misericòrdia

Aquest dimecres s'ha celebrat la 29a trobada de Misericòrdies a l'Ajuntament, que enguany ha tingut una novetat: s'ha regalat un pa de 8 quilos a la Coia més gran i a la més jove

La trobada de Misericòrdies d'aquest 2023 ha sigut una de les més multitudinàries que s'han vist, i ha reunit almenys una vuitantena de nenes, noies i dones. L'acte ha comptat amb una novetat de la mà del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp. El col·lectiu ha decidit institucionalitzar una nova tradició, la de regalar un pa de vuit quilos a la Misericòrdia més gran i a la més jove.

En el cas d'enguany l'ha rebut la Cori Morcillo Marín, de només tres anys, que ha protagonitzat la imatge curiosa de la jornada intentant agafar el pa ella sola. El segon pa l'ha rebut Misericòrdia Virgili, de 83 anys, però no haurà sigut l'últim que s'ha repartit. És la més gran de la qual tenia constància el gremi, però al mateix saló de plens va saber que n'hi havia una altra, de 87 anys, a la qual també han lliurat un pa aquest mateix dijous.

trobada coies 2023

Menys Coies

La ciutat compta, encara, amb Misericòrdia Cavallé Tarragó, que enguany fa cent anys i no viu a Reus. La iniciativa dels forners, com la trobada en si, vol reivindicar el nom de la patrona de Reus. Entre les generacions més joves ha perdut pistonada i, per exemple, els darrers setze anys només es té constància que s'hagin inscrit al registre civil tres Misericòrdies, Coris o Coies.

Paraules clau:

Notícies relacionades