Back to top

La URV, el laboratori 5G del Camp de Tarragona

Aquest dilluns s’ha presentat l’Àrea 5G Camp de Tarragona. Una proposta impulsada per la Generalitat de Catalunya i emmarcada dins de l’Estratègia 5G de Catalunya, que ha comptat amb la participació del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

El Camp de Tarragona ja ha obert les portes al 5G. Tot i que hi ha estudis que no preveuen la seva implantació mundial fins al 2025, això no vol dir que el territori no pugui treballar, i perquè no liderar, aquesta 5a generació de la telefonia mòbil.

Després de la presentació de l'Àrea 5G de les Terres de l'Ebre i de la de Lleida, aquest dilluns el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, acompanyat per les autoritats del territori han presentat la Universitat Rovira i Virgili com la seu de la 3a Àrea 5G de Catalunya. Dit d'una altra manera, la URV es convertirà en un laboratori dedicat a investigar i experimentar aquesta tecnologia fins al 2023.

El sector de les TIC, el que ha generat un creixement més important 

Actualment, el sector TIC ja ocupa a més persones que el sector de l'automoció i, en els últims 40 anys, no ha parat de créixer.

Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

Catalunya, líder en connectivitat digital

El que està clar és que des del Govern de la Generalitat volen que Catalunya esdevingui pionera en la tecnologia 5G. I, de moment, no va mal encaminada, perquè, actualment, és una de les 5 zones més ben connectades, digitalment parlant, d'Europa.

Paraules clau:

Notícies relacionades