Back to top

La calor i la manca de pluges avança uns dies la verema al Priorat

La verema ha començat amb les varietats més primerenques de raïm tot just aquesta setmana, entre 7 i 9 dies abans de l'habitual.

Molt bona qualitat i gairebé la mateixa producció que en una collita estàndard. Aquesta és la previsió que fan cellers i viticultors de la Denominació d'Origen Montsant i la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, que han començat la verema de les varietats més primerenques de raïm tot just aquesta setmana, entre 7 i 9 dies abans de l'usual.

Un inici de la verema que s'ha avançat motivat per la calor i la sequera que hem patit a casa nostra des del passat mes de maig. Les pluges d'inicis de juliol ha ajudat a reduir l'estrès hídric de la planta i la poca humitat també ha evitat que els ceps patissin qualsevol mena de malaltia, com va passar amb el míldiu en anys anteriors.

Una verema que, si continua sense ploure, podria acabar a finals de setembre o inicis d'octubre. Des de la DOQ Priorat preveuen una producció similar a la d'anys anteriors, entre els 6/7 milions de quilos de raïm, mentre que des de la DO Montsant, també amb xifres similars i que se situen entre els 7/8 milions de quilos.

Des de totes dues denominacions esperen que les pluges previstes pels pròxims dies caiguin de forma repartida i que no vagin acompanyades de calamarsa com ha passat en altres zones del país durant les darreres setmanes. Pel que fa als temporers, apunten que cada cop és més difícil fidelitzar-los i que repeteixin any rere any. La majoria, gent migrada que acaba vinculant-se al territori i trobant altres opcions laborals més estables.

Paraules clau:

Notícies relacionades