Back to top

A l'Ajuntament de Reus li falten 9 milions d'euros

L'alcaldessa Sandra Guaita reconeix que caldrà incrementar impostos després de trobar-se desajustos pressupostaris de l'anterior govern.

Aquesta setmana els explicàvem a Canal Reus que el govern municipal estudia un increment d'impostos per al 2024. Tot i que encara no ha concretat les xifres d'aquest augment, perquè s'està tancant l'expedient d'ordenances fiscals que s'ha d'aprovar a finals d'octubre, sí que assegura que s'han trobat sorpreses en el traspàs de poders amb l'anterior alcalde, Carles Pellicer.

Segons assegura Guaita en una entrevista al programa Qüestió de Fons de Canal Reus, "la situació de l'Ajuntament no és fàcil" i apunta a l'anterior govern que hauria deixat "partides que no estaven reconegudes en el pressupost anterior i que han d'estar reconegudes en el pressupost del 2024 i del 2025". 

L'alcaldessa de Reus també assegura que la ciutat no és aliena a l'escenari d'Ajuntaments que es troben en situacions similars. El més proper, Tarragona, l'alcalde socialista de la qual també va apuntar a mancança de diners, en aquest cas, 14 milions d'euros. Guaita assegura que en el cas de Reus "són molts milions" i que actualment "estaríem parlant de nou". La diferència amb Tarragona és que a la plaça del Mercadal, el govern té majoria per aprovar les ordenances sense haver de negociar amb l'oposició. 

Altres condicionants

Més enllà de les sorpreses econòmiques que s'han trobat, l'Ajuntament també es veu afectat per l'increment del cost de la vida. S'apugen els rebuts de la llum, el gas o l'aigua, així com els sous dels treballadors públics i també l'obligació de consignar adequadament els comptes del servei de recollida de la brossa i neteja de la ciutat. Tot plegat no ajuda a una situació que l'alcaldessa reconeix que és difícil. 

"M'agradaria anunciar que s'han d'abaixar els impostos", admet Guaita, que afegeix que si es vol treballar amb rigor i mantenir les polítiques bàsiques és un escenari irremeiable.

Paraules clau:

Notícies relacionades