Back to top

"L'empresa elèctrica municipal de Reus és viable econòmicament"

S'ha desenvolupat un pla de 5 anys vista on es preveu subministrar energia verda a les dependències municipals i posteriorment, arribar a les llars dels ciutadans.

La creació d'una empresa elèctrica municipal va agafant forma. De moment, amb l'informe valoratiu que ha fet la comissió d'estudi del projecte, tot apunta que l'empresa seria viable en l'àmbit social, econòmic i ambiental. De fet, el consistori detalla que aquesta serà una divisió de Reus Serveis Municipals amb un cost inicial de 152.000 euros.

Pla inicial de 5 anys

Amb la redacció de la memòria, s'ha desenvolupat un pla inicial de 5 anys vista on l'empresa subministraria energia verda a les diferents dependències municipals. Tot això, amb la mirada posada en l'opció d'arribar en un futur a les llars dels ciutadans. Segons el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, actualment el consum es paga a 94 euros el megawatt l'hora i amb Reus Energia passaria a ser de 82 o 83 euros.

Instal·lació de més plaques solars a la ciutat

Segons les dades extretes de la memòria, la nova empresa seria viable econòmicament amb el pas dels anys. Tal com explica el regidor, la intenció és generar beneficis amb l'objectiu d'instal•lar més plaques solars i així, arribar a més espais. També detalla que l'empresa maximitzaria la generació d'energia de recursos renovables i reduiria tant els costos com el consum. Un estudi que es portarà a votació en el proper ple.

Paraules clau:

Notícies relacionades