Back to top

Les jornades #CreacióDipta busquen crear nous projectes culturals

La Diputació de Tarragona posa en marxa les jornades #CreacióDipta i dóna a conèixer noves línies d'ajut.

La Diputació de Tarragona impulsa les jornades #CreacióDipta, un punt de trobada i de suport per a professionals del món de la cultura del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. En aquesta primera edició uns 130 participants d'àmbits tan diversos com l'art, el cinema o la comunicació han compartit les seves experiències en el sector professional.

La trobada ha permès els assistents intercanviar experiències, inquietuds i iniciatives, i alhora han pogut conèixer de primera mà el conjunt d’ajuts i altres accions de suport que la Diputació posa a disposició del sector. La jornada, amb vocació de continuïtat, s’adreça al món cultural de la demarcació en àmbits tan diversos com l’art, el disseny, la música, les arts escèniques, el cinema, les lletres, l’edició o la comunicació.

La Diputació de Tarragona ha donat a conèixer noves accions d'ajut al sector.

Els ajuts

  • La tercera convocatòria d’ajuts per a microempreses i professionals autònoms. Aprovada per la Junta de Govern de la Diputació i que es farà pública aquesta primera quinzena de juny. Un any més, la dotació creix, i en aquesta ocasió s’hi destinaran 1.650.000 €. Aquesta convocatòria subvenciona activitats d’interès públic incloses en l’àmbit cultural, produccions noves i, com a novetat d’enguany, també circuits o gires d’espectacles en viu i música: activitats que prevegin un circuit en equipaments i espais de gestió municipal o de cogestió publico associativa en un mínim de tres municipis de tres comarques diferents.
  • Pel que fa a l’e-catàleg, l’eina de programació d’espectacles i activitats culturals per als ajuntaments, s’ha informat de la manera d’accedir-hi, i també la dotació d’aquest exercici: 1.500.000 €.
  • També s’han detallat els principals aspectes de les subvencions per a publicacions locals i comarcals o d’interès per a la demarcació de Tarragona, dirigides a entitats sense ànim de lucre i empreses. La convocatòria s’obrirà al juliol.

Així mateix, s’ha presentat la iniciativa Cultura Info, un servei que informarà, a través del correu electrònic de les persones que s’hi inscriguin, sobre ajuts de la institució, fases de les convocatòries, actes, jornades i altres continguts d’interès.

Compartir experiències

La jornada s’ha clos amb la taula rodona ‘Pulsió creativa al territori’, amb la participació de sis dels professionals de la demarcació de Tarragona que han tirat endavant els seus projectes amb els ajuts per a microempreses i professionals autònoms atorgats per la Diputació: l’actriu i pallassa Pepa Plana, el coreògraf Roberto Olivan, el cineasta i comunicòleg Santi Valldepérez, el músic Alfredo Panebianco, el productor audiovisual José Antonio Muñiz, i la creativa cultural Aida Bañeres.

Paraules clau:

Notícies relacionades