Back to top

Les obres del passeig Prim estaran llestes abans de Nadal

La previsió inicial era que els treballs finalitzarien el gener de 2023

Aigües de Reus enllestirà les actuals obres de renovació de la xarxa de sanejament del Passeig Prim abans de les festes Nadal, amb la consegüent reobertura al trànsit, tot i que la previsió inicial indicava que els treballs finalitzarien el gener de 2023. En aquests moments, els tècnics fan les últimes comprovacions i retocs a l’obra, a l’espera que la maquinària pesant s’hi incorpori la setmana del 19 de desembre amb l’objectiu de dur a terme el fresat i asfaltat del carrer, i posterior pintat de la senyalització.

Els treballs van iniciar-se el passat mes d’octubre, amb una durada estimada d’uns tres mesos. La dedicació de més recursos humans, però, ha aconseguit reduir aquest termini, amb la intenció de minimitzar les molèsties al veïnat i reobrir la circulació viària abans de la campanya de Nadal.

El pressupost de l’obra haurà estat de 599.343 euros (IVA inclòs), finançats íntegrament per l’empresa municipal d’aigua i sense que hagi representat cap despesa extraordinària per als veïns dels carrers afectats. La inversió es du a terme coordinadament amb l’Ajuntament de Reus, i també inclou la pavimentació del Passeig Prim en tota la seva amplada, i no tan sols l’asfaltat de la zona on ara s’ha intervingut.

Se seguirà millorant la xarxa de sanejament

obres passeig prim aigues de reus canonada

Més enllà de les obres que ara s’hi han fet, el projecte de renovació i millora de la xarxa de sanejament del Passeig Prim tindrà continuïtat en un futur. L’objectiu final no és cap altre que l’eliminació de l’actual col·lector, situat a la coca central (sota la zona de vianants), que serà substituït totalment per dues canonades noves (una a cada banda de la circulació viària). És per això que s’han previst diverses fases.

En aquesta primera, s’ha procedit a la instal·lació d’una d’aquestes canonades: la del costat dels nombres parells. Serà més endavant que se n’instal·larà una segona (la del costat dels números imparells), amb la qual cosa llavors serà possible la retirada definitiva del col·lector central, una antiga canalització, en forma de mina d’obra, actualment molt degradada.

Paraules clau:

Notícies relacionades