Back to top

Les obres de reforma de l'entorn del carrer Ample començaran el 2022

El govern municipal ha licitat el contracte per a redactar el projecte de remodelació de l'eix en tres fases. Es començarà per la plaça del Víctor i fins al futur Centre Cívic Gregal.

L'Ajuntament de Reus continua canviant el plantejament urbà al centre de la ciutat. Si les obres de vianalització de la Raval de Santa Anna es troben ara mateix en marxa, el que arrancarà a partir del 2022 és la reforma integral de l'eix del carrer Ample. Una reforma que es dividirà en tres àmbits per facilitar-ne l'execució i que, de moment, ja ha iniciat el procés de licitació per a la redacció del projecte per un valor estimat de 135.000 euros. 

Aquestes obres són clau per entendre el futur de la ciutat sostenible que es planteja des del consistori. La idea és donar prioritat als vianants, intentant treure el màxim de vehicles contaminants de la via i enfortir i potenciar els elements vegetals. El Govern assegura que en els propers exercicis es plantejaran obres similars en altres punts de la ciutat. 

Un projecte en tres fases

Un cop s'hagi adjudicat la redacció del projecte, caldrà presentar en dos mesos com es reformarà la plaça del Víctor -el primer dels àmbits on es treballarà- i al cap de 10 mesos caldrà presentar el projecte d'obres dels altres dos àmbits: la plaça del Pintor Fortuny, i el carrer Ample.

Carles Pellicer i Marina Berasategui

Els pressupostos del 2022 contemplen una partida de mésde 650.000 euros per a l'execució de les obres. Això permetrà que els treballs puguin començar durant l'any vinent, però no s'espera que s'enllesteixin fins a finals de mandat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades