Back to top

Les torres del Pinar, un camí sense sortida

L'Associació de veïns El Pinar assegura que ja estan cansats de tantes promeses incomplertes i que si no hi ha canvis aquest 2022, pel que fa al soterrament de les torres elèctriques, tornaran a emprendre accions.

El passat mes d'abril del 2021, l'Ajuntament de Reus aprovava, en sessió plenària, una moció per tal de treure la línia elèctrica que travessa la urbanització El Pinar.

En aquell moment, tot apuntava que, després de més de 50 anys de reivindicacions, finalment, el soterrament seria una realitat.

Les obres havien de començar el 2012

Malgrat tot, els veïns no hi acabaven de confiar i exigien una garantia que el projecte, realment, tiraria endavant. De fet, la desconfiança ve de lluny. I és el 2011, amb Carles Pellicer ja al capdavant de la ciutat, se'ls prometia que les obres començarien el 2012.

Una promesa incomplerta que s'ha anat repetint al llarg dels anys, segons assegura el president de l'Associació de veïns El Pinar, Anton Sotorra

carta pellicer torres pinar

L'Ajuntament de Castellvell, al capdavant de les converses amb la Generalitat

Val a dir, que les popularment anomenades torres del Pinar, també afecten els veïns de Castellvell. De fet, el seu Ajuntament sí que ha mantingut reunions constants amb la Generalitat, perquè el projecte arribi, finalment, a bon port.

"El 2018 ja vam anar a parlar amb la Generalitat, aquest novembre del 2021 també ens vam reunir i en els pròxims dies tenim una altra reunió", assegura l'alcalde de Castellvell, Josep Sabaté, qui es mostra esperançat i espera que abans que acabi la legislatura el soterrament de les torres sigui una realitat. 

PANCARTA dels veïns del Pinar pel Soterrament de les torres d'alta tensió

Les mobilitzacions no s'aturen

De moment, i a l'espera de saber què en diu la Generalitat, els veïns han tornat a agafar forces i asseguren que si no hi ha canvis al llarg d'aquest 2022, emprendran accions.

Paraules clau:

Notícies relacionades