Back to top

L'essència dels pradencs en una exposició als carrers de la Vila Vermella

Una quarantena de fotografies antigues d'habitants de Prades configuren una ruta cultural pensada per promoure la Vila i la seva essència entre els visitants.

Prades és coneguda per les muntanyes, la natura, l'astronomia, la gastronomia... però des del 2003 hi ha una associació cultural que treballa per recuperar i difondre la memòria històrica i sobretot fotogràfica: Els Tamborinos de Prades. És aquesta associació la que, durant els darrers anys, ha estat treballant en l'exposició "Pradencs al carrer", una mostra a l'aire lliure que busca transmetre l'essència de la Vila Vermella als visitants.

imatges antigues de prades

Personatges quotidians del Prades del segle XX

El casament del Mílio, la Balbina agafant aigua de la font, o el Ton amb el seu ruquet, són alguns dels vilatans que ara formen part de la mostra "Pradencs al carrer". L'exposició es basa en un recull de 39 fotografies antigues de veïns de la Vila escampades pels carrers i places, i vol donar a conèixer com era la vida al poble anys enrere. La mostra ha generat molta curiositat tant entre els pradencs i pradenques com entre els visitants. Les imatges, plasmades a mida real, daten des d'inicis del segle XX fins la dècada dels 70, i van acompanyades d'un text, en primera persona, on expliquen coses de la seva vida quotidiana. El projecte, de caràcter fix, va començar ara fa uns 4 anys, i en els darrers mesos s'hi han afegit unes quantes imatges.

Paraules clau:

Notícies relacionades