Back to top

L'hora dels EPIs, una fotografia inèdita

Entre les 7 i les 8 del vespre, els membres de la mesa s'han hagut de protegir amb equips de protecció individual perquè era l'hora prevista de votació per les persones en quarentena

A pocs minuts per les 7 de la tarda, ha arribat la fotografia de la jornada. En aquesta darrera hora de votació, la Generalitat recomanava que anessin a votar les persones que havien de complir una quarantena, ja fossin contagiats de Coronavirus, sospitosos o contactes estrets.

Per aquesta raó, tant els membres de les meses com el personal de neteja i desinfecció i també alguns apoderats s’han vestit amb equips de protecció individual: l’hora dels EPIs. A més de la mascareta reglamentària FPP2, els membres de les meses s'han posat una pantalla protectora, guants de làtex quirúrgics i una grandota de protecció química. Un seguit de mesures de seguretat sanitària inèdites per uns comicis excepcionals.

Tot plegat, però, ha estat una hora d’assistència ínfima. A l’Institut Salvador Vila-seca de Reus, una escassa vintena d’electors han passat pel col·legi entre les 7 i les 8 del vespre. Passada aquesta hora, els membres de la mesa han dipositat tots els EPIs en bosses de brossa.

Punt final del procés participatiu

A les 8 en punt, després de tancar els col·legis i com marca religiosament el protocol electoral, ha començat l'escrutini. Tot i que algunes meses s'havien constituït passades les 9 del matí, la Junta Electoral Central ja ha comunicat al llarg del dia que les meses no tancarien més tard de l'hora establerta. A aquesta hora, també s’ha introduït a l’urna el vot per correu, prèvia comprovació que encaixaven amb les xifres censals.

Així han acabat a Reus aquestes eleccions al Parlament de Catalunya en un format inèdit. Marcades per la incertesa de la data, per una campanya majoritàriament telemàtica i unes votacions amb especial protagonisme de la seguretat sanitària. Ara quedarà temps per analitzar els resultats i veure quin recorregut podran tenir en l'àmbit polític... i és que si una cosa és certa els darrers anys és que l’escenari polític és més canviant que mai.

Paraules clau:

Notícies relacionades