Back to top

L'Institut Pere Mata recapta més de 9.000 euros per a la salut mental

Persones usuàries dels diferents dispositius de salut mental han elaborat obres d’art i altres objectes per a aconseguir donacions

 L’Hospital Universitari Institut Pere Mata ha recaptat un total de 9.316,76 euros per a la Marató, mitjançant les diferents activitats desenvolupades per persones usuàries dels diversos serveis  de salut mental del Camp de Tarragona.

El director gerent de l’HU Institut Pere Mata, Francesc X. Arrufat, ha agraït  la col·laboració de totes les persones usuàries, dels professionals i del conjunt de la ciutadania, ja que tots plegats han fet possible un important gruix d’activitats en favor de la recerca per la salut mental.

Totes les activitats han contribuït en major o menor grau a aconseguir aquesta recaptació. Entre elles destaca, amb 5.000 euros, el Taller d’elaboració de grulles de la Unitat de Rehabilitació (URH) i de l’Hospital de Dia d’Adults de Reus, que van crear 4.000 i 1.000 grulles respectivament per a la Fundació MGC, que n’ha fet la donació econòmica esmentada.

Per altra banda, en la caminada organitzada conjuntament amb Reus Esport i Lleure el 12 de desembre, amb gairebé mil persones inscrites, l’HU Institut Pere Mata va  recaptar 1.185 euros, i es va  donar a conèixer el projecte solidari  Rodamón de l’Hospital de Dia d’Adults de Reus,  que van vendre bicicletes de segona mà recuperades mitjançant aquesta iniciativa.Per la seva banda, el Centre Sociosanitari Monterols ha aportat 605 euros pels clauers i elements decoratius de Nadal elaborats des del centre.

Altres activitats fetes que han contribuït a aconseguir donacions són:

  • creació d’obres d’art (pintures, escultures, etc),  que han estat exposades i amb possibilitat de ser adquirides a la Sala Santa Llúcia i al Passeig Sunyer de Reus, i a la Biblioteca Municipal del Vendrell.
  • punts de llibre realitzats per persones usuàries del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) de Reus, que es podien aconseguir a les biblioteques municipals de Reus. 
  • elaboració de sabons ecològics i artesanals i quadres reversibles fets en fusta per usuaris i usuàries de l’Hospital de Dia d’Adults de Tarragona.
  •  creació de caixes decoratives, polseres artesanals, mini plantes i elements decoratius nadalencs a càrrec de la Clínica Psiquiàtrica Universitària i del Centre Sociosanitari Monterols.

Paral·lelament es van organitzar dues xerrades informatives i tallers divulgatius per a tota la família  a Tarragona, el 17 de desembre, i a Reus, el 18 de desembre, per difondre la recerca local realitzada amb finançament de la Marató i l’impacte dels seus resultats a nivell global.

I com a gran cloenda, el mateix dia de la Marató, el passat 19 de desembre, es va celebrar una activitat festiva al jardí del Pavelló dels distingits, amb els Gegants del Pere Mata i els de Reus, els Xiquets de Reus i el grup de gospel Sintònics.Nota

Paraules clau:

Notícies relacionades