Back to top

Lleuger increment de visitants a Reus però molt per sota de 2019

El Gaudí Centre ha rebut gairebé 7.000 visitants aquest estiu, un 170% més que l'any passat, però molts menys que abans de la pandèmia.

L'Ajuntament de Reus valora positivament la campanya atípica d'estiu en l'àmbit turístic a la ciutat. Segons l'Agència Reus Promoció, es tanca la temporada "amb dades que fan pensar en una tímida recuperació de l'activitat turística a la ciutat com a referent del turisme cultural i comercial de la Costa Daurada" i s'apunta a la tardor per acabar de reblar el clau. 

Segons les dades facilitades pel consistori, la joia del turisme municipal, el Gaudí Centre, ha rebut pràcticament 7.000 visitants aquest estiu, el que suposa un creixement del 170% respecte del 2020, l'any en què la pandèmia va frenar bona part dels desplaçaments turístics, encara que les restriccions eren menors que les d'aquest estiu. Ara bé, la dada és molt inferior a la del 2019, quan van visitar la ciutat més de 30.000 persones segons les dades també de l'Agència Reus Promoció. 

Caiguda general del turisme amb regust d'esperança

Arreu de la Costa Daurada les dades turístiques són molt inferiors a les del 2019. La pandèmia es continua notant i les restriccions i la cinquena onada han frenat l'arribada de visitants provinents d'altres països. Segons el sector, el turisme local i de proximitat no ha pogut resoldre aquesta situació. 

A Reus, l'Agència Reus Promoció havia dissenyat una campanya turística destinada al turisme català i estatal i també de França. L'objectiu ha estat el d'incrementar el temps d'estada dels visitants a la ciutat, així com també el seu interès per tornar-hi i un increment de la despesa en comerços i restaurants. 

Paraules clau:

Notícies relacionades