Back to top

L’Orquestra Camerata XXI arrenca temporada amb un concert gratuït a Reus

L’Orquestra Camerata XXI presenta el concert ‘Una Suite a plaça’, que interpretarà de manera gratuïta al Mercat Central

Aquest cap de setmana Camerata XXI inicia la nova temporada amb dos concerts gratuïts a l’espai públic. Els concerts tindran lloc el divendres 22 de setembre a les 17:30 h, al Mercat Central de Reus dins el marc de la programació de les Festes de Misericòrdia, i el dissabte 23 de setembre a les 20 h, al Parc del Príncep de Tortosa, gràcies a la col·laboració de Mercats de Reus i Joventuts Musicals de Tortosa, i el suport de l’Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Una suite a plaça

L’Orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus presenta el concert ‘Una Suite a plaça’ sota la direcció del concertino-director Cristian Benito. La Suite és un gènere musical molt popular en la història de la música clàssica, consistent en un recull de moviments de dansa i pensat per ser interpretat en una sala petita. Camerata XXI treu de context aquest gènere i el transporta a un espai ample i públic com un mercat o uns jardins per apropar al públic com si fossin cançons populars obres de Jean-Philippe Rameau, Ottorino Respighi, Ricard Lamote de Grignon i Edvard Grieg.  

Pròxims concerts de Camerata XXI

Camerata XXI iniciarà el Cicle Xavier Blanc de l’Associació de Concerts de Reus el dia 7 d’octubre al Teatre Fortuny de Reus, amb el concert "La calma abans de la tempesta". Una proposta que planteja un recorregut sonor per diferents estètiques musicals dels segles XIX i XX a les portes dels grans conflictes mundials que han marcat el decurs de la nostra història, amb obres de Anton Webern, Germaine Tailleferre, Antonín Dvorak, i del compositor català Enric Morera.

Paraules clau:

Notícies relacionades