Back to top

Margalef: "Som un 25% més pobres que fa un any"

Aquesta setmana, Canal Reus ha començat una nova temporada. La Secció d'Economia de l'Informatiu Vespre ha tornat fent una fotografia de quina és la situació econòmica del territori.

La crisi econòmica que ha desencadenat la Covid-19 no ha deixat indiferent cap sector ni cap territori. Una de les moltes dades que evidencien aquesta caiguda de l'economia és la que ens ofereix el PIB.

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE) la caiguda, a conseqüència de la pandèmia, ha estat del 22% pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, sent els sectors industrial i serveis els que s'han vist més afectats.

PIB espanyol

El PIB i l'atur, les dues dades més significatives

Una altra de les dades més significatives d'aquesta caiguda de l'economia és l'ocupació i l'atur. De fet, en el segon trimestre del 2020, l'atur s'ha situat en més de 480.000 persones aturades al conjunt de Catalunya, el que suposa un 36% més d'aturats que fa un any.

Si traslladem aquestes dades a la demarcació de Tarragona, això es tradueix en més de 58.000 persones aturades, el que representa un 40% més d'aturats que fa un any.

Atur Catalunya

A grans tret, i segons explica l'economista de la Càtedra d'Innovació i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Joaquim Margalef, a hores d'ara "som un 25% més pobres que fa un any", sent els sectors del comerç i del turisme els que s'han vist més perjudicats a la demarcació de Tarragona.

Quin és el futur econòmic?

Sis mesos després de l'inici de la pandèmia, la pregunta que es fa tothom és: i ara què? Quin és el futur que ens espera? Margalef no es mostra molt optimista i assegura que no tornarem als nivells d'abans de la pandèmia fins a finals del 2021. Això sí, sempre confiant que l'evolució de la pandèmia sigui favorable.

Paraules clau:

Notícies relacionades