Back to top

Més de 110 plaques solars al Taller Baix Camp

La instal·lació suposarà un estalvi anual de més de 40 tones de CO2 i s'emmarca dins de les accions de l'Agenda 2030. L'autoconsum és l'objectiu principal de la iniciativa.

L'espai que dóna servei de centre de dia a més de 140 persones amb discapacitat intel·lectual, situat al carrer Víctor Català, el més gran dels tres centres del Taller Baix Camp, té instal·lades a la seva coberta 112 plaques solars fotovoltaiques des del passat mes de febrer. Aquestes proporcionen una potència pic de 50,96 kW i, en un dia assolellat, permeten a l'edifici l'autosuficiència energètica i, fins i tot, la generació d'excedents per a un ús general de la xarxa elèctrica.

El centre estalviarà 44 tones de CO2 i permetrà assolir una capacitat d'uns 70 mil kW/hora, a l'any. La institució forma part de l'Associació de Comunitat Energètica del polígon AgroReus, entitat liderada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus. Les fites que es tenen són generar energia neta i lluitar contra el canvi climàtic.

Treball amb el conjunt del polígon

El cost del projecte, el primer realitzat al Taller Baix Camp, ha estat d'uns 60.000€. Les futures inversions es faran sota el paraigua de l'associació per participar-hi amb altres empreses del polígon.

Paraules clau:

Notícies relacionades