Back to top

Es multiplica per vuit la marihuana comissada al Camp de Tarragona

La demarcació tarragonina acumula el 44% de les plantes decomissades a tota Catalunya durant el 2021.

El problema amb el cultiu il·legal de marihuana ja és un dels principals fets delictius a Catalunya i un dels grans maldecaps dels Mossos d'Esquadra. La producció d'aquesta droga a Catalunya ha tingut un creixement exponencial en els darrers anys: durant l'any 2021, s'han intervingut gairebé 9 tones de marihuana i s'han desarticulat 662 plantacions, una mitjana de 12 a la setmana.

La demarcació de Tarragona acumula el 44% de les plantes decomissades a tota Catalunya durant el 2021, una xifra que suposa multiplicar per vuit les dades de l'any anterior. L'orografia accidentada del terreny i les zones deshabitades faciliten l'arribada de grups organitzats, que conreen desenes de milers de plantes en una sola plantació.

Unes plantacions que són controlades per organitzacions criminals de l'est d'Europa que s'assenten al territori. Unes bandes organitzades que es complementen amb els productors autòctons, que normalment controlen plantacions indoor. Un model de negoci que passa, sovint, de generació en generació. El cos policial, a més, atribueix aquest augment de plantacions i persones relacionades amb el cultiu a la situació de crisi econòmica i de pobresa estructural ja existent, agreujada en molts casos durant els darrers dos anys a causa de la pandèmia.

marihuana policia

Noves mesures dels Mossos

Per lluitar contra aquest augment exponencial, els Mossos s'han marcat l'objectiu d'augmentar la col·laboració i coordinació policial en l'àmbit estatal i internacional a més d'incrementar les investigacions sobre les estructures financeres d'aquestes xarxes criminals per poder augmentar les penes de presó afegint el delicte de blanqueig de capitals a les penes. També es posarà en marxa un nou magatzem central de substàncies estupefaents, on es concentrarà tota la droga encautada arreu de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades