Back to top

Es tripliquen les plantes de marihuana comissades al Camp de Tarragona

Els Mossos d'Esquadra adverteixen del creixement exponencial de plantacions en zones boscoses del nostre territori. El 2020 van intervenir un total de 25.000 plantes. Aquest 2021, ja han superat les 75.000.

El problema amb les plantacions de marihuana al Camp de Tarragona ja és el principal fet delictiu de la zona. La producció d'aquesta droga a Catalunya ha tingut un creixement exponencial en els darrers anys: el 2020, els Mossos d'Esquadra van intervenir un total de 25.000 plantes. Aquest 2021, ja han superat les 75.000. El clima, que permet un bon creixement de la planta, i l'orografia del terreny, amb moltes zones boscoses aïllades, sense població i de difícil accés, han estat alguns dels motius principals.

Aquestes característiques, que al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es produeixen amb assiduïtat, han provocat l'arribada de bandes organitzades que controlen les macroplantacions in situ, vivint durant mesos en tendes de campanya i amb recursos limitats. Un cop triat l'espai, talen arbres per poder tenir terrenys amplis on plantar. L'aigua, habitualment, la fan arribar a través de sistemes de canonades que fan arribar fins al punt d'aigua més pròxim.

ferran bechini tristany
Ferran Bechini Tristany és el cap de la Unitat d'Investigació de l'ABP Baix Camp - Priorat

Cada cop més protegides

La proliferació d'aquestes plantacions també ha provocat molts intents de robatoris entre bandes, el que motiva que cada cop, estiguin més protegides. Els encarregats de vigilar la plantació estan més i millor armats i s'han trobat casos en què les mateixes plantacions estaven protegides amb dispositius automàtics que es disparaven en detectar moviment.

Al nord d'Europa, el preu es multiplica per 5

La rendibilitat econòmica és un dels altres principals arguments per produir marihuana en un territori com el nostre. Aquesta droga, la gran majoria, es ven al nord d'Europa, on es paga molt entre quatre i cinc vegades més cara que no pas al mercat negre nacional.

Els Mossos d'Esquadra demanen no apropar-se a aquestes plantacions si es localitzen per casualitat a zones boscoses i avisar immediatament a la policia.

Paraules clau:

Notícies relacionades