Back to top

Només una trentena de persones segueixen l'audiència pública dels pressupostos

El govern municipal ha volgut explicar a la ciutadania els comptes del 2021, així com també la proposta d'ordenances que es va aprovar a l'anterior ple. La resposta va ser minsa.

El govern municipal impulsa mica en mica eines de participació ciutadana. Però ja sigui perquè les eines no es treballen adequadament, no es difonen on pertoca o es fan en horaris que no són els òptims; o bé perquè la ciutadania no està disposada a dedicar una estona del seu temps a escoltar i debatre sobre la ciutat o a participar en la cosa pública, el cert és que de moment poc està funcionant. 

Aquest dimecres hi va tornar a haver una audiència pública, en aquest cas telemàtica, per informar i donar compte del plec de pressupostos que aquest divendres s'ha d'aprovar al plenari municipal. També per donar tota la informació al voltant de les ordenances municipals, aprovades en la darrera sessió plenària. Només una trentena de persones s'hi van connectar. En una ciutat de més de 100.000 habitants, la xifra és minsa. 

Els pressupostos participatius, l'altra assignatura pendent

I és que la ciutadania de Reus, quan se'ls permet participar, com a mínim en les darreres ocasions i amb les regles del joc establertes pel govern, no ho ha fet massivament. Les primeres edicions dels pressupostos participatius, que enguany han quedat truncats per culpa de la pandèmia, no van remoure més que un 3% de la població. 

Paraules clau:

Notícies relacionades