Back to top

Un nou Estatut de Municipis Rurals per impulsar la seva autonomia

Aquesta nova legislació ha de permetre que pobles de menys de 2.000 habitants puguin rebre un tracte adaptat a la seva mida. Un reclam que fa anys que els consistoris d'aquests municipis demanen

El govern català vol donar un impuls als pobles de menys de 2.000 habitants a través de la futura llei de l’Estatut de Municipis Rurals, que portarà al Parlament a finals de març.

Fa anys que els municipis amb menys població reclamen un tracte de l'administració que sigui just i que s'adapti a les seves capacitats, ja que asseguren que no poden seguir el ritme de treball d'altres ajuntaments de pobles o ciutats molt més grans. 

Aquest desajust provoca que en moltes ocasions, els consistoris de petits pobles no puguin arribar a totes les demandes i, fins i tot, puguin arribar a perdre línies de subvencions. 

Més facilitats

Aquesta proposta de llei planteja revisar el finançament dels ajuntaments i reduir els tràmits burocràtics. Per això, preveu un portal únic que faciliti les gestions. Pel que fa als serveis, el govern vol ampliar la fibra òptica al territori i també millorar l’accés a l’habitatge.

Aquesta llei contempla beneficis en els municipis de menys de 2.000 habitants, però que compleixin certs requisits, com ara que en els darrers anys hagin perdut població o la densitat de població. Això sí, posa especial atenció en els que no arriben als 500.

Paraules clau:

Notícies relacionades