Back to top

Nou preu rècord de la llum que arriba als 129,81 euros

Aquesta xifra supera el rècord que fins ara es situava als 117,29 euros per Megawatt/hora

Aquest dijous, el preu de la llum registra un nou rècord i costarà una mitjana de 122,76 euros per megawatt hora. Així doncs, el preu de la llum es torna a disparar i augmenta un 165% més que l'any passat en aquestes dates de l'any, quan va ser de 46,25 euros / MWh. 

Segons l'operador del mercat elèctric, l'OMIE, aquest dijous el preu oscil·larà entre els 129,81 euros / Mwh entre les 21.00 i les 22.00 i els 119,95 euros / Mwh entre les 4.00 i les 5.00. Tot això arriba després que, en plena onada de calor, s'apugés el preu de l'electricitat i arribés als 117,29 euros / Mwh.

El preu majorista de l'electricitat es fixa a través d'una subhasta, on hi ha una interacció entre l'oferta i la demanda. Mentre que la demanda d'electricitat aquest agost continua sent elevada, les energies més cares continuen determinant el preu a les subhastes. En aquest cas, ha augmentat el preu del gas i també ha influït l'encariment dels drets d'emissió de diòxid de carboni.

Aquest increment de les sancions és significatiu tenint en compte que empreses del sector energètic com Repsol, Naturgy, Endesa i Iberdrola van ser de les deu empreses més contaminants de tot Catalunya durant el 2019.

Entrevista

El gestor energètic, Carles Farré, ens explica les claus per estalviar en la nostra factura de la llum.

Paraules clau:

Notícies relacionades