Back to top

Nova denúncia contra activistes del riu Siurana

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes acusa l'expresident de GEPEC-EdC de robar una placa commemorativa situada al pantà de Riudecanyes

Membres del GEPEC-EdC, de la Plataforma pel Riu Siurana i Xarxa Sud s'han concentrat aquest dimecres davant del Jutjat de Falset en suport a l'activista Andreu Escolà, expresident del GEPEC i conegut activista de causes mediambientals, sobretot relacionades amb la problemàtica del Riu Siurana. Escolà està acusat de robar una placa commemorativa situada al Pantà de Riudecanyes i que hauria estat sostreta l'estiu de 2018.

La denúncia, però es basa en una fotografia publicada en una revista l'any 2021, on apareix l'activista amb una rèplica de placa, de format més gran i feta d'un altre material que l'original. Escolà ha contestat només a les preguntes del seu advocat i ara, el jutge haurà de decidir si admet a tràmit la querella.

imatge d'Andreu Escolà amb el cartell pel qual ha estat denunciat

Segona denúncia per defensar el riu Siurana

Aquesta és la tercera denúncia que l'activista rep per causes relacionades amb la lluita pel medi ambient i la segona per la defensa del riu Siurana. Recordem que tant Escolà com Anaïs Estrems, de la plataforma pel Riu Siurana estan a l'espera de judici per una acció reivindicativa l'any 2017 i on se'ls demana penes de fins a 4 anys de presó i 6.000 euros de multa per a cadascun dels acusats.

Paraules clau:

Notícies relacionades