Back to top

Pagesos i administracions reclamen abolir les diferències entre món rural i urbà

La pagesia ha quedat tocada a causa del temporal Filomena, que ha afectat principalment a la comarca del Priorat. De moment no s'han pogut quantificar les pèrdues, però administracions i pagesos coincideixen en reclamar més equilibri entre el món rural i l'urbà. N'han parlat de tot plegat Unió de Pagesos i el Consell Comarcal del Priorat al programa La Comarcal.

A l'espera de comptabilitzar les pèrdues, els pagesos apunten que el cultiu d'oliveres és el que ha quedat més tocat a causa del temporal Filomena, especialment a la comarca del Priorat. La dificultat per accedir a les finques complica quantificar les pèrdues, que apunten que seran elevades. Un nou cop després del temporal Gloria del gener de 2020, una tempesta de la qual els agricultors encara intenten recuperar-se.

Davant d'aquesta situació, des d'Unió de Pagesos reclamen que les administracions aboleixin els greuges comparatius entre el món rural i l'urbà. N'ha parlat Pere Guinovart, responsable del sindicat agrari a la demarcació de Tarragona, al programa La Comarcal de Canal Reus.

'La taula de diàleg ajudarà a pal·liar els efectes de la Filomena'

Una reivindicació compartida per part del Consell Comarcal del Priorat, que assenyala la necessitat de comptar amb recursos de qualitat per eliminar les diferències entre poblacions. D'altra banda, el president de l'ens comarcal Xavier Gràcia apunta que la taula de diàleg que crearà el govern de la Generalitat pot mirar de pal•liar els efectes de la Filomena, tot i trobar-nos a les portes d'uns comicis autonòmics.

Tot plegat, amb l'esperança que la situació climatològica millori i permeti tornar a la normalitat tant al Priorat, com a la Conca de Barberà, la Terra Alta i part del Baix Camp. 

Paraules clau:

Notícies relacionades