Back to top

El passaport COVID augmenta la tranquil·litat del teixit empresarial

Els diferents actors econòmics de la ciutat veuen la vacuna com la principal arma per poder mantenir diferents sectors oberts i evitar tancaments com els que vam viure durant el 2020 i el primer trimestre de 2021.

Els alts nivells de vacunació i l'augment en el ritme de nous vacunats provocat per l'obligatorietat del certificat COVID en diferents sectors d'oci millora la percepció i l'optimisme en el sector empresarial i econòmic de la ciutat. És el que s'apunta tant des de l'Ajuntament de Reus com de la Cambra de Comerç, que veurien amb bons ulls que el certificat també fos obligatori per poder treballar presencialment, com ja passa a altres països europeus com Itàlia.

Un augment en el ritme de vacunació que evidencia que la vacuna és la principal arma actualment per poder mantenir diferents sectors econòmics oberts i evitar tancaments com els que vam viure durant el 2020 i el primer trimestre de 2021. Des de la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, ho veuen com un efecte positiu, el fet que torni a augmentar aquest ritme de vacunació.

Des de la Cambra de Comerç de Reus, per la seva banda, asseguren que si ha funcionat en àmbits com l'oci nocturn o la restauració, el certificat COVID també podria fer-ho al lloc de feina, apel·lant sobretot a la responsabilitat col·lectiva.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, també ha facilitat les dades actuals de l'atur a Reus: els 6.885 aturats registrats aquest novembre a la ciutat suposen 2.000 menys que fa un any i 300 menys que en el mateix període dels anys 2028 i 2019, previs a la pandèmia, el que evidencia una recuperació progressiva del mercat laboral local.

Optimisme en el món empresarial

Mentrestant, el món empresarial i econòmic de la demarcació de Tarragona percep una millora de la situació econòmica i encara el futur amb optimisme. Són algunes de les conclusions presentades aquest dijous en la 31a onada del Radar Cambra, corresponent al tercer trimestre del 2021.

Segons els responsables de l'estudi, l'indicador de confiança empresarial s'ha situat a uns nivells mai vistos des que es van començar a fer aquests estudis empresarials l'any 2013: les empreses del territori han venut més que el trimestre anterior, tenen més treballadors i preveuen que aquest creixement es mantindrà.

En relació amb les infraestructures, els empresaris tarragonins situen l'estació intermodal de l'Aeroport i el Corredor del Mediterrani com a màximes prioritats.

cambra comerç

Paraules clau:

Notícies relacionades