Back to top

El passaport Covid una setmana després

El sector de la restauració veu el passaport Covid com un element per evitar un possible tancament

El Passaport Covid ja s'ha convertit en un client fixe a les taules dels bars i restaurants de Catalunya. Des de fa una setmana el sector de la restauració té l'obligació de demanar el passaport Covid a tothom que vulgui accedir als bars i restaurants.

Des de l'associació d'empresaris de l'hostaleria de Tarragona asseguren que aquesta és una mesura per evitar un possible tancament del sector setmanes abans de la temporada nadalenca per la qual s'esperen moltes reserves. Tot i que comprovar l'autenticitat dels passaports comporta un gran volum de feina per als restauradors, entenen que és l'única manera per mantenir el sector sense restriccions i conviure amb la propagació del virus. 

Un sector assenyalat 

El certificat ha de servir per desestigmatitzar un sector que s'ha vist molt castigat durant l'últim any i mig arran de la pandèmia. Els restauradors asseguren que es van veure perseguits i assenyalats amb l'augment de la corba de contagis tot i que es va demostrar que no hi havia una relació directa amb els indicadors. Les restriccions que han patit han deixat greus conseqüències al sector amb empresaris amb préstecs ICO que han de retornar, i amb un 20% del teixit empresarial del sector que ja no ha tornat a aixecar la persiana. 

Des del sector asseguren que de moment les reserves no s'han vist afectades per l'augment dels indicadors i esperen unes pròximes setmanes iguals o millors que les d'aquest pont de desembre defensant que la restauració és segura i necessita més recolzament que mai per pal·liar les conseqüències.

Paraules clau:

Notícies relacionades