Back to top

El barri del Carme, el PAM i Funecamp fan un pas més al ple de Reus

Plantilla, usuaris i famílies de la residència del passeig de Mata tornen a manifestar-se a la plaça del Mercadal

Tres projectes municipals han fet un pas més durant l'últim ple ordinari de l'Ajuntament de Reus del 2023. Ha sigut en una sessió que ha començat amb problemes tècnics que han impedit seguir-la telemàticament durant una estona. Pel que fa als tràmits superats, per una banda, hi ha les modificacions urbanístiques necessàries per fer la reforma del barri del Carme, que ara passarà a instàncies de la Generalitat.

De fet, tot queda sota potestat de l'Institut Català del Sòl, un fet que s'ha criticat per part de la CUP, que lamenta que el municipi perdi capacitat d'influència en la concreció del projecte. El segon avenç ha sigut el del Pla d'Acció Municipal, que ha quedat definitivament aprovat. Finalment, també la funerària supramunicipal, Funecamp, que va haver de tornar a començar els tràmits després que un dels Ajuntaments implicats no superés els primers processos dins del termini.

Les mocions de l'oposició crispen el ple de Reus

A la sessió plenària d'aquest divendres s'ha fet efectiva la baixa de José Ruiz com a regidor de Vox. Ha passat a la categoria de regidor no adscrit i, per tant, ha pogut intervenir en tots els punts de l'ordre del dia, un dret que ha exercit, fent-ho íntegrament en català. Pel que fa a les mocions, el Partit Popular n'ha presentat una sobre la Brigada d'Intervenció Ràpida que vol crear el govern.

Consideren, i s'hi han sumat també la resta de grups de l'oposició, que els 700.000 euros previstos s'haurien d'invertir a reforçar l'actual Brigada Municipal. Malgrat la insistència del govern defensant que és un projecte puntual, i que sí que volen reforçar l'equip de l'Ajuntament, l'oposició manté les sospites que l'objectiu final és privatitzar, almenys, una part d'aquestes funcions.

La segona moció més conflictiva l'ha presentat Junts, demanant millorar l'accessibilitat i la transparència de l'Ajuntament de cara a la ciutadania. Una proposta que ha obert la capsa dels trons amb acusacions creuades de falta de respecte institucional. També dels atacs de Junts cap al PSC per deixadesa en alguns àmbits, amb la pertinent resposta dels socialistes recordant-los que, fins al passat mes de maig, era precisament el partit encapçalat per Teresa Pallarès qui liderava el govern.

La comunitat de la residència de l'ICASS torna a manifestar-se

Com porta passant en els últims mesos, coincidint amb el plenari a l'Ajuntament de Reus també s'ha dut a terme una nova mobilització en contra del tancament de la residència de l'ICASS. L'últim que sabem al respecte és que la comunitat de la residència s'està assessorant legalment per aturar el tancament, però de moment, la Generalitat no ha donat cap nova informació al respecte ni sobre el procediment a seguir, ni cap data límit.

Tot i això, i tal com van assegurar que farien usuaris i treballadors, hi ha hagut una nova concentració aprofitant l'últim ple ordinari de l'any. Amb lemes com "salvem la residència", "Generalitat, prou mentides!" o "Guaita, defensa la residència!", han recorregut els carrers del centre de la ciutat fins a arribar a les portes de l'Ajuntament.

Cartells de la manifestació en defensa de la residència de l'ICASS

Paraules clau:

Notícies relacionades