Back to top

El Port de Tarragona dóna la benvinguda al primer creuer de la temporada

El Port preveu rebre més vaixells de passatgers durant la tardor. L’embarcació ha atracat al dic de Llevant a l’espera de la inauguració del Moll de Balears que ja està llest per subministrar energia elèctrica als creuers

Aquest dilluns, 27 de setembre a les 8.00 h aproximadament, el Port de Tarragona ha donat per iniciada la temporada creuerística amb l’arribada del vaixell Bolette. L’embarcació, procedent de Cadis i amb destinació Castelló, salparà de les aigües del Port a les 22.00 h d’aquest mateix dilluns. Es tracta d’un vaixell de 237,98 metres d’eslora i una capacitat de 1.338 passatgers. Bolette és el primer creuer que atraca al Port després de la parada mundial del sector dels creuers a causa de la pandèmia.

El president del Port, Josep M. Cruset, ha destacat “que malgrat que aquest és un any sense activitat de creuers a tot el món, el sector ha treballat molt dur per programar algunes escales aplicant les mesures sanitàries i de seguretat necessàries”. Cruset també ha qualificat l’arribada del creuer “com un esdeveniment amb una enorme càrrega simbòlica per al Port, per al turisme de les nostres comarques i per a la recuperació de la normalitat de cara al 2022”.

Temporada de creuers

L’arribada del creuer Bolette podria tenir continuïtat, ja que Port de Tarragona està gestionant algunes reserves més de cara a aquesta tardor. Concretament, la previsió avui dia és que es produeixi l’arribada de cinc creuers durant el mes d’octubre i un de cara al mes de novembre. Tot i això, el Port matisa que “es tracta de previsions i no de confirmacions”.

El Port de Tarragona ha estat preparat en tot moment, tant durant el 2020 com durant el 2021, per a la represa de l’activitat creurística des del punt de l’operativa i, també, des del punt de vista de la logística i de l’aplicació de les mesures sanitàries derivades de la pandèmia COVID19.

 El nou Moll de Balears gairebé enllestit

port de tarragona creuer vaixell

La construcció del Moll de Balears (que finalitzarà en els pròxims dies i romandrà a l’espera de la seva inauguració) permetrà augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda. Aquesta infraestructura obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània.

Es tracta d’una inversió de més de 30 milions d’euros que serveix per ampliar amb 40 hectàrees l’espai destinat a l’operativa de creuers. L’obra es va iniciar en el mes de maig de 2020, superant els efectes de la pandèmia, i acabarà a finals d’aquest mes. El nou Moll de Balears està preparat per implantar el subministrament d’energia elèctrica als creuers durant l’atracada. Un servei que permetria que els vaixells no cremin combustibles fòssils durant la seva estada al Port, la qual cosa reduiria considerablement les emissions de C02. El moll disposa de 5 arquetes per al subministrament d’electricitat, una de les quals ja està connectada a la xarxa.

Paraules clau:

Notícies relacionades