Back to top

"Precarietat" hídrica al Priorat, a l'espera d'ajudes

El president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez, ha assegurat que la comarca es troba en un estat "precari" pel que fa a la situació hídrica. També reclama més atenció per part de les institucions superiors per poder gestionar millor aquesta problemàtica

La falta d'aigua per la sequera al Priorat comença a ser preocupant. La falta d'aquest recurs està portant alguns pobles a prendre mesures dràstiques, com haver-se d'abastir a base d'aigua embotellada. Una situació "precària" segons el nou president del Consell Comarcal del Priorat, Sergi Méndez. 

Ell mateix, de fet, apunta a la falta d'ajuda per part d'institucions superiors per poder pal·liar la manca d'aigua als seus pobles. Reconeix que és per falta de voluntat política i falta de recursos en comarques tan petites com la seva. 

En aquesta mateixa línia s'hi troba el projecte del TOPOGRAPO, que agrupa Torroja del Priorat, Porrera, Gratallops i Poboleda per a poder-se connectar a subministrament d'aigua del CAT. Precisament, la falta de recursos ha provocat que el projecte s'hagi estancat durant anys. 

Cal recordar que els tres pantans del Priorat estan sota mínims. De fet, les xifres són tan preocupants que l'ACA no dona dades oficials del nivell actual de l'aigua.

Recupera l'entrevista sencera

Paraules clau:

Notícies relacionades