Back to top

Botarell es troba en situació crítica per sequera

El poble s'ha de subministrar d'aigua externa transportada per camions cisterna per tal d'evitar tallar el servei

El municipi de Botarell viu una situació molt delicada per culpa de la sequera. L'any passat el poble va haver de fer servir aigua externa a partir del mes de juny i aquest any, s'ha repetit la situació a mitjans de juliol. Fins a 6 cisternes diàries han de subministrar al municipi per evitar que els ciutadans es quedin sense servei, una situació que en dificulta molt la gestió. Tot i la difícil situació, des de l'ajuntament es fa una valoració positiva, ja que s'ha aconseguit tallar l'aigua el mínim possible respecte l'estiu de 2022. Aquesta mesura ha permès reduir el consum i, sobretot, evitar fuites en els domicilis de les zones més vulnerables.

A partir de setembre, s'espera que la situació millori, perquè durant l'agost el municipi multiplica la seva població per la celebració de Sant Llorenç, la Festa Major del poble. Aquest augment de persones provoca que el consum es dispari, arribant en alguns punts als 300 metres cúbics diaris, gairebé el doble del que és habitual entre els habitants de la zona.

L'aigua del CAT, una possible solució 

Gràcies a una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua, el municipi de Botarell treballa per portar l'aigua de l'Ebre al poble, per tal de millorar el subministrament. A principis de setembre, es pactarà amb l'Ajuntament de Montbrió del Camp i la Diputació de Tarragona per on ha de passar la nova canonada. Des de l'Ajuntament de Botarell, es troben positius, ja que segons diuen, no s'han de fer expropiacions i esperen licitar l'obra a principis de l'any vinent. En principi aquesta mesura hauria de garantir el recurs de l'aigua al municipi per sempre.

Des del consistori alerten de la necessitat de la cooperació de tots els habitants del poble, ja que sense un ús responsable de l'aigua, és inviable reconduir la situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades