Back to top

El Fortuny acull la preestrena d'una pel·lícula rodada a Reus sobre Gabriel Ferrater

És un dels films candidats a la Millor Pel·lícula dels Premis Gaudí. Es va rodar el mes de juny a Reus i hi apareixen l'Institut Gabriel Ferrater, el Parc de Sant Jordi o la Festa Major de Sant Pere

El Teatre Fortuny de Reus acollirà el dimarts, 7 de novembre, a les 19.30 hores, la preestrena de la pel·lícula Teoria dels Cossos. L’entrada a l’estrena serà d'accés lliure i gratuït i comptarà amb la presència de l’equip de la pel·lícula. Entre aquests destaquen la presència dels actors Miquel Sitjà i Ivana Miño i, també, el director del film Joan Ramon Armadas Monclús.

De fet, un cop finalitzada la projecció del film es durà a terme un col·loqui, obert als assistents, al mateix escenari del Teatre Fortuny en què participaran el director i els actors protagonistes.

Teoria dels Cossos

Aquesta producció és una de les pel·lícules candidates a la Millor Pel·lícula dels Premis Gaudí 2024. La pel·lícula ja s’ha vist abans en format de preestrena al Festival Som Cinema de Lleida i al Festival Nacional de Poesia. Abans de l’estrena comercial, que tindrà lloc el 6 de desembre, també es podrà veure a Madrid (24 de novembre al Cinema Artístic Metropol).

L'Any Ferrater

El film, que s'inclou a la commemoració de l'Any Ferrater, té com a escenaris principals la ciutat de Reus, on va néixer el poeta, i Sant Cugat, on va viure els darrers anys i on es va suïcidar quan tenia 50 anys.

"Teoria dels cossos" representa el debut a la gran pantalla del director i guionista Joan Ramon Armadàs Monclús i és protagonitzada pels actors Miquel Sitjà i Ilvana Miño; ell, director de la Biblioteca Municipal de Sant Cugat, i ella, professora de literatura catalana de l'Institut Gabriel Ferrater. Ambdós protagonitzen una història romàntica, carregada de comèdia i aventures.

Els indrets de la pel·lícula

El rodatge es va dur a terme el passat mes de juny i, a la capital del Baix Camp, es va gravar a l'Institut Gabriel Ferrater, al Parc de Sant Jordi, a la plaça del Castell i durant la Festa Major de Sant Pere.

La pel·lícula compta amb el suport de les regidories de Promoció de Ciutat i de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades