Back to top

Reus, epicentre del rodatge d'una pel·lícula

Una professora de llengua catalana de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus i el cap de la biblioteca de Sant Cugat protagonitzaran una comèdia romàntica en què Ferrater és un element transversal. Al film "Teoria dels cossos" hi haurà lloc també per a moments dramàtics i poètics.

L'Any Ferrater arribarà a la gran pantalla de cara a l'any 2023. El film "Teoria dels cossos", homònim d'un dels llibres de Gabriel Ferrater, qui tindrà una presència transversal, ja que sortirà en fotografies i es recitaran els seus poemes, es basa en la història que protagonitzen una professora de llengua catalana de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus i el cap de la biblioteca de Sant Cugat arrel d’una trobada casual en un dels actes de l’Any Ferrater.

Reus, ciutat natal del poeta, esdevé escenari principal de la pel·lícula. Alguns dels indrets de la capital del Baix Camp en què es desenvolupa la història són l’Institut Gabriel Ferrater, el parc Sant Jordi i la plaça del Castell. L’acció també tindrà lloc a Sant Cugat, ciutat on Ferrater va viure els darrers anys i on va suïcidar-se abans de complir els 50 anys, i a altres racons del Penedès i el Tarragonès.

Al film hi haurà la presència, també, dels amics i amigues dels protagonistes, que protagonitzaran històries paral·leles amb càrregues còmiques. Ferrater estarà present també en format llibre, ja que la poetessa Marta Pessarrodona ha deixat a la producció del llargmetratge un exemplar de la primera edició del llibre "Teoria dels cossos" que sortirà en pantalla. El llibre va ser un regal de Ferrater a Pessarrodona.

presentació pel·lícula

El rodatge es va iniciar el passat 1 de juny i una de les jornades de gravació més esperades, en paraules del director i guionista Joan Ramon Armadàs, és la que es viurà el proper dia 29, i és que la Festa Major de Sant Pere deixarà la seva petjada al llargmetratge.

La pel·lícula, que té previst un pressupost total final d'uns 300.000€, compta amb el suport de les regidories de  Promoció de Ciutat i de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus.

D'ara en endavant

La intenció és que es pugui mostrar, si no tota la pel·lícula, algun muntatge provisional, a la cloenda de l’any Ferrater a Sant Cugat el mes de novembre, ja que el projecte neix amb motiu de l'any Ferrater.

L’estrena a cinemes de la comèdia romàntica, protagonitzada pels actors Ivana Miño i Miquel Sitjar, es té prevista de cara a l’any 2023.

Paraules clau:

Notícies relacionades