Back to top

Preocupació pel possible tancament de la residència d'avis del passeig Mata

El problema seria el mal estat de l'edifici, propietat de l'Estat. Aquests dies els treballadors s'estan reunint amb direcció i divendres hi podria haver la trobada definitiva. La vuitantena d'usuaris es traslladaria a Tarragona.

La Generalitat s'estaria plantejant el tancament de la residència del passeig Mata de Reus, coneguda popularment com la residència de l'ICASS. Ubicada a tocar de l'estació, es tracta de l'equipament d'aquestes característiques amb més places públiques més gran de la ciutat. De moment el govern català ni confirma i desmenteix la possibilitat de tancar el centre, però aquests dies els treballadors s'estan reunint repetidament amb la direcció. 

Segons ha pogut saber Canal Reus a hores d'ara s'està a l'espera d'una visita de la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials, el secretari de la Generalitat i el director del departament per aquest divendres. La sensació que es tanca l'equipament ha incrementat amb les darreres converses

I és que l'ombra d'un possible tancament fa mesos que plana sobre la residència i centre de dia de Gent Gran de Reus. Es tracta d’un equipament que actualment compta amb una vuitantena d’usuaris per bé que la capacitat és major. Segons diverses fonts consultades per Canal Reus, l’estat de l’edifici, propietat de l’Estat, obligaria al cessament de l’activitat. De fet, la capacitat real de l’equipament és superior, fins a les 120 places, però la planta superior està tancada. 

Converses amb l'Ajuntament

El possible tancament ha aixecat les ires dels treballadors i també dels familiars dels usuaris. Aquests, serien traslladats a una residència de Tarragona mentre que el personal té por de perdre la feina. A més, els professionals alerten de la creixent demanda d’equipaments d’aquestes característiques arreu. L’envelliment de la població fa que siguin moltes les persones que es troben en l’espera d’aconseguir una plaça de residència pública, i segons el Diari Més, en aquesta residència de Reus hi hauria com a mínim un any i mig de llista d’espera.  

La del passeig Mata és l’única residència 100% pública de la ciutat. La d’Horts de Miró, de titularitat municipal, també funciona amb un conveni de col·laboració amb la Generalitat i de fet, aquesta passada setmana es va incrementar el nombre de places públiques fins a la seixantena. Però el nombre de places no representa ni la meitat de la de l'ICASS.

Mentre la Generalitat manté silenci davant les informacions que fa dies que corren per la ciutat, l’Ajuntament de Reus està preocupat per com evoluciona, conscients de la situació que representaria el tancament de la residència. Fa temps que les dues administracions estan en converses per abordar la situació de l’edifici del costat de l’estació de trens i segons han confirmat a Canal Reus fonts municipals, a finals de mes està prevista una nova reunió. 

Paraules clau:

Notícies relacionades