Back to top

Primera jornada de vaga dels treballadors d'H&M

Una vintena de treballadors de la companyia H&M de Reus s'han concentrat a les portes de la Fira Centre Comercial per manifestar-se en contra del tancament de les seves botigues.

'No a l'ERO'. Aquesta és la reivindicació principal dels treballadors de la companyia sueca H&M que aquest dilluns han secundat la primera jornada de vaga convocada per la CGT. Tot plegat, un mes després que la firma anunciés un ERO, un expedient de regulació d'ocupació, a més d'un miler de treballadors. Això suposa el tancament imminent d'una trentena de botigues arreu de l'estat espanyol, entre elles la de Reus que actualment està formada per 28 treballadors.

Denuncien tancaments imminents i condicions precàries 

Una mobilització a escala provincial que també ha tingut lloc a Tarragona al centre comercial Parc Central on també s'han vist afectats per l'ERO. Aquesta botiga, a diferència de la de Reus, no tanca tot i que comportarà la reducció de jornades laborals. Irene Martínez, membre del comitè de vaga, expressa que "cap persona pot viure amb contractes de 12 i 20 hores quan abans els tenien de 30 i 40 hores".

Vaga h&m

Set jornades de vaga 

Aquesta és només la primera de les set jornades de vaga que ha convocat la CGT. La resta tindrà lloc cada dilluns i dissabte d'entre el 3 i el 24 de maig. Mentre la situació no canviï, els treballadors animen a la resta de botigues del territori a unir-se a les convocatòries de vaga.


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades