Back to top

El Priorat recupera vinya llaurant amb mules

Els treballs amb tracció mecànica aporten molts beneficis als terrenys costeruts del Priorat. És per això que cada vegada hi ha més viticultors que opten per llaurar com es feia abans.

En els darrers anys llaurar amb mules s'ha convertit en una novetat en moltes de les comarques vinícoles de Catalunya i el Priorat no n'és una excepció. La llicorella i les vinyes costerudes tan identificatives d'aquesta comarca fan que els treballs mecanitzats siguin dificultosos i poc respectuosos amb l'entorn fet pel qual llaurar a l'antiga estigui impulsant encara amb més força la plantació de la vinya al Priorat.

De fet, gràcies a aquest sistema de llaurat, la comarca està recuperant a poc a poc part de la vinya que es va perdre a finals del s. XIX amb la fil·loxera.

Els beneficis d'aquest mètode tradicional per llaurar la vinya són molts, però al darrere també hi ha un cost que pot semblar invisible però hi és. Tenir cura de l'animal i la seva adaptació amb les tasques i amb el llaurador porta feina, i més en l'actualitat on hi ha més sensibilitat pel benestar animal.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades