Back to top

El Psicurt 2023: projeccions, col·loquis i teatre

El festival de curtmetratges sobre Salut Mental oferirà activitats entre el 3 i el 10 d'octubre.

Apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental, a través del cinema. Aquest és l'objectiu del festival Psicurt que, enguany, arriba a la seva 8a edició amb un total de 308 curtmetratges presentats, a les categories de ficció i animació. D'aquests, una trentena s'oferiran a la ciutadania, tant al Teatre Bartrina de Reus, com a l'antiga Audiència de Tarragona, entre el 5 i el 8 d'octubre.

El teatre irromp a les activitats paral·leles

A banda de les projeccions dels curtmetratges, el festival ofereix activitats paral·leles, entre el 3 i el 10 d'octubre, com ara debats als centres educatius, xerrades i col·loquis amb professionals de la cultura audiovisual, i la salut mental, i l'obra de teatre 'No m'oblideu mai', dirigida per Llàtzer Garcia, i que anirà seguida d'un col·loqui.

Educurt i Educurt Express

Un any més, s'ha obert la categoria Educurt, on escoles i instituts d'arreu de l'estat han pogut participar presentant els seus treballs. També, estarà oberta fins al 30 de setembre la categoria Educurt Express, en la qual els alumnes que es presentin hauran d'idear, gravar i muntar un curt sobre salut mental, de màxim 5 minuts, durant el cap de setmana de projeccions.

Inauguració a Reus i cloenda a Tarragona

L'acte inaugural del festival es farà al Teatre Bartrina de Reus el 5 d'octubre a les 18:30 h, juntament amb la projecció de la pel·lícula 'Sinjar', i el seu posterior col·loqui. La cloenda serà diumenge 8 d'octubre, a la mateixa hora, a l'Antiga Audiència de Tarragona. Les entrades per a tots els dies són gratuïtes, amb aforament limitat. Per a l'obra de teatre, cal fer reserva prèvia al web del festival.

Paraules clau:

Notícies relacionades