Back to top

Punt i final a la reordenació empresarial sanitària de Reus

Aquesta setmana s'ha acordat la liquidació de GINSA. El centenar de treballadors que té l'Associació d'Interès Econòmic que donava serveis a l'Hospital es reubicaran en altres empreses.

Els representants dels treballadors i els administradors de Gestió Integral Sanitària S.A (GINSA), han acordat els termes de la liquidació de l'empresa. És pràcticament el darrer pas de la reordenació del mapa empresarial sanitari de Reus, després que la Generalitat es fes càrrec de l'Hospital Sant Joan de Reus. 

El principal acord al qual han arribat ambdues parts i al que ha tingut accés Canal Reus, és la conservació de tots els llocs de treball. A més, es mantenen les antiguitats i els drets adquirits i s'ajusten els convenis col·lectius que corresponen. Tot plegat després d'una negociació entre el comitè d'empresa i GINSA que ha acabat amb la redacció d'una proposta que ha rebut el suport de més del 95% dels treballadors. 

Els serrells de l'acord

D'aquesta manera, els treballadors de GINSA han acordat en assemblea els termes de la dissolució de l'empresa. Són un centenar de treballadors que, ara, quedaran dividits entre les tres empreses que gestionaran el que abans era el Grup Salut. D'una banda l'Empresa de Dret Públic del Sant Joan, que assumirà el 77% dels treballadors de GINSA. De l'altra, la companyia que gestiona l'Hospital de les Terres de l'Ebre, on hi aniran 12 treballadors i als quals se'ls pagarà el quilometratge. La resta aniran al CMQ.

Amb la dissolució de GINSA acaba un procés que va arrancar el desembre del 2019, amb un conveni signat entre el CATSalut, la Generalitat i l'Ajuntament, pel qual el Sant Joan passava a ser gestionar des de Barcelona. Un any i mig després, i ja amb l'Empresa de Dret Públic en marxa, des del passat 1 de juny, el mapa sanitari reusenc queda definitivament reorganitzat. GINSA quedarà liquidada oficialment l'1 de juliol i la resta de paperassa administrativa que falta per concloure tot el procés de traspàs de poders a la Generalitat i dissolució d'altres fundacions s'enllestirà a finals d'any com a màxim. 

Paraules clau:

Notícies relacionades