Back to top

Un quart de segle del primer castell de 9 dels Xiquets de Reus

Aquest octubre se celebren 25 anys del primer 3d9f dels de la camisa avellana. Un castell històric que no van poder tornar a repetir fins el 2013.

Els Xiquets de Reus no paren de sumar alegries. Amb 40 anys a l'esquena, la mateixa setmana que han tornat a la plaça per la Diada del Mercadal acompanyats de les millors colles del país, els castellers de la ciutat commemoren aquesta setmana el 25è aniversari del primer castell de nou que van descarregar. 

Va ser l'octubre del 1996, a la plaça de toros de Tarragona, al Concurs de Castells. Aquell dia els Xiquets van quedar quarts al concurs i van ser capaços d'aixecar un elegantíssim 3 de nou amb folre (3d9f) que es va convertir en un castell històric. 

Els Xiquets no el van poder tornar a completar fins al 2013, 17 anys després. Des d'aleshores l'han aixecat ja diverses vegades. Fins a l'esclat de la pandèmia, la colla avellana havia, de fet, intentat superar el seu sostre en múltiples ocasions, aixecant un castell encara més complicat, el 4 de 9 amb folre (4d9f). Va ser l'octubre del 2019. De fet, la COVID va irrompre en un moment en el qual la colla avellana vivia un moment dolç, amb opcions de poder descarregar, per fi, aquest castell. 

Paraules clau:

Notícies relacionades