Back to top

Què farà Carles Pellicer el 2023?

L'entorn de l'alcalde no descarta que es pugui tornar a presentar als comicis del 2023. En cas contrari, la pugna per reordenar l'espai convergent a la ciutat deixa diversos escenaris hipotètics.

Si l'alcalde, Carles Pellicer, repetirà o no com a cap de llista en una formació amb vista les eleccions municipals del 2023, és una decisió que encara s'ha de prendre. I si més no, com a mínim, encara s'ha de fer pública. Sigui com sigui, les derivades de qualsevol dels escenaris futuribles són diversos i les implicacions en el futur de la política a la ciutat també. 

D'entrada perquè l'espai convergent està vivint una renovació constant des de fa anys. Actualment, a l'Ajuntament hi ha set regidors en aquest espai i els set formen part de dos partits: D'una banda el PDeCAT, on s'ubica l'alcalde i quatre regidors més. I de l'altra, Junts per Reus, on hi ha Montserrat Vilella i Teresa Pallarès

Junts vol jugar i el PDeCAT estudia aliances

Aquest mes d'octubre, Junts per Reus s'ha presentat de llarg a l'Ajuntament. L'aposta del partit de Carles Puigdemont a Reus no és nova, i fa temps que dues regidores del govern, Teresa Pallarès i Montserrat Vilella, en formen part activament. La primera, delegada del Govern a Tarragona; la segona, directora general d'autonomia personal i discapacitat de la Generalitat. Dos càrrecs importants, a la seva manera, en l'organigrama del govern català. Les dues, precisament, són les que més han sonat els darrers mesos per substituir Carles Pellicer al capdavant de l'espectre neoconvergent. 

Però el quid de la qüestió és que Pellicer forma part d'un altre partit, el PDeCAT, que les passades eleccions al Parlament no va aconseguir representació i que va veure com a Reus només sumava un miler de vots. D'aquí que la formació a nivell nacional baralli l'opció de donar carta blanca a les executives locals per fer coalicions. 

La decisió de l'alcalde pot marcar el futur neoconvergent

Si Carles Pellicer es presenta, caldrà veure fins a quin punt PDeCAT i Junts no es col·loquen sota el seu paraigua per aconseguir el major impacte electoral possible. L'altre escenari seria que Pellicer, volgués presentar-se però no aconseguís encapçalar una llista unitària, un extrem que podria esvair les possibilitats de repetir a les llistes... 

Les lluites que es poden generar a l'antic espai convergent se les mira la republicana Noemí Llauradó des de la distància, esperant... i també els socialistes, que busquen donar la sorpresa el 23. 

Paraules clau:

Notícies relacionades