Back to top

Què podem fer amb les noves restriccions?

El pla de xoc de la Generalitat per evitar la propagació de la Covid-19 s'aplica des d'aquest dijous 7 de gener i s'estendrà duran almenys deu dies.

Podem sortir del municipi?

No, la mobilitat només està permesa dins del municipi, però es permetrà sortir d'aquest per motius justificats com anar a treballar, a l'escola, tenir cura de persones dependents, assistir a centres sanitaris, realitzar exàmens o renovar permisos i per raons d'urgència que estiguin degudament acreditades. També es podrà sortir als municipis limítrofs en el cas de realitzar esport a l'aire lliure de manera individual.

Quins comerços estan oberts?

Els comerços proveïdors de productes de primera necessitat continuen oberts i també romandran oberts, els comerços no essencials amb una superfície que no superi els 400 metres però només de dilluns a divendres. En canvi, els centres comercials no podran obrir. Podrem assistir a la perruqueria o centres d'estètica sempre amb cita prèvia i l'aforament de les instal•lacions no podrà superar el 30%.

Podem anar als restaurants?

Sí. Els bars i restaurants podran obrir pels esmorzars de 07.30 a 09.30 del matí; i per dinar, de la una del migdia a dos quarts de quatre i només es podrà assistir en grups de 4 persones o bombolles de convivència. Tot i no poder fer sopars, els establiments que fan menjar per emportar-se també poden obrir de 19.00 a 22.00 de la nit, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

Podem fer esport?

Sí, es permet l'esport federat a l'aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. Així com la pràctica esportiva a l'exterior amb grups de menys de 6 persones. En canvi, les instal•lacions esportives i els gimnasos queden tancats.

Podem anar al teatre?

Sí. Els teatres, cinemes i auditoris poden obrir al 50% de l'aforament i màxim 1000 persones per sessió i assegudes. El tancament d'aquests espais es permet a les 22 hores i es podrà tornar a casa després d'aquesta hora.

Podem fer reunions socials?

Sí, sempre que no se superin les 6 persones, llevat que es tracti de convivents i no se superin dues bombolles de convivència.

Paraules clau:

Notícies relacionades