Back to top

Recta final del Festival Accents amb Ginestà i Xavi Sarrià a Reus

El dissabte 27 a les 20:30 h serà el torn de Xavi Sarrià al Teatre Fortuny i diumenge 28, a les 18:00 h actuarà Ginestà al Teatre Bartrina

El Festival Accents entra aquest cap de setmana en la seva recta final amb les actuacions del valencià Xavi Sarrià amb l’espectacle "Que no s’apaguen les estreles" (dissabte 27 a les 20:30 h al Teatre Fortuny) i Ginestà (diumenge 28, a les 18:00 h al Teatre Bartrina).

Tots dos concerts amb aforament al 100% que suposaran les darreres oportunitats d’escoltar en directe les 2 formacions amb els seus actuals espectacles. De fet, és  la darrera actuació al Principat de Xavi Sarrià i també és un dels darrers concerts dels germans Serrasolsas abans de publicar el seu nou i esperat disc, del qual ja n’avançaran algunes cançons a Reus.

El cantant d’Obrint Pas en solitari amb convidats

xavi sarrià

Amb sonoritats i instrumentació mediterrànies, l'espectacle "No s'apaguen les estreles" s'endinsa en el repertori més emotiu de Xavi Sarrià elaborat durant més de dues dècades en solitari i al capdavant d'Obrint Pas, Des de "Amb l'esperança entre les dents", "Alliberar-nos" o "No s'apaguen les estreles" fins a "Al país de l'olivera", "Si tanque els ulls" o "La flama".

Cançons en format íntim i proper, vestides amb sonoritats i una instrumentació tradicionals. Sis músics acompanyen Xavi Sarrià a l'escenari: dolçaina, llaüt, guitarra, baix, teclats i la veu de Key Day conformen un espectacle ideat per als temps actuals.

Els audiovisuals que es projectaran durant l'espectacle són imatges espectaculars dels paisatges del nostre país, de la cultura popular, de les nostres arrels. Però, sobretot, imatges de deu protagonistes que simbolitzen la perseverança des de l'educació i la cultura, des de l'horta i la muntanya i des de l'exili i la memòria.

El concert de Reus serà un concert especial i per això Xavi Sarrià ha anunciat la presència de diversos artistes ‘sorpresa’, que l’acompanyaran damunt del Teatre Fortuny.

Els germans Serrasolsas

ginestà

Ginestà són una banda encapçalada per la Júlia i el Pau Serrasolsas, dos germans que narren la quotidianitat i els seus ideals mitjançant la música pop, la cançó protesta i el folk català. A finals de 2019 es va publicar el seu segon treball, guanyador del Premi Enderrock per votació popular al Millor disc de cançó d'autor.

Musicalment, s'han endinsat de ple en els beats i els loops electrònics buscant un so contemporani, però mantenint l'essència pop-folk de les seves cançons, sense estridències, utilitzant la música com a acompanyament agermanat a les lletres que mantenen l'estil costumista i reivindicatiu, tot i que també han viscut una evolució qualitativa evident.

La melangia i la nostàlgia, omnipresents en els textos del Pau, han trobat en aquest treball l'acompanyament de la terra, del territori, com a subjecte a qui estimar.

Estèticament, l'evolució acompanya el replantejament musical i juga amb la joventut dels dos germans Serrasolsas i la imatge de molts dels projectes més destacats de la chanson francesa de fa 50 anys, una imatge que transpira la mateixa nostàlgia que mostren les cançons de Ginestà.

A Reus, Ginestà oferirà un dels darrers concerts de la gira on ja avançaran algunes peces que ja han publicat a xarxes socials i que formaran part del seu esperat nou disc que ha de suposar la consagració definitiva del duet, que a l’escenari està acompanyat de dos músics més. 

Paraules clau:

Notícies relacionades