Back to top

Rescaten un duc ferit a Poboleda

Una veïna va alertar els Agents Rurals de la presència de l'animal ferit

Els Agents Rurals han rescatat a Poboleda un duc (Bubo bubo) ferit que no podia volar. Els agents van rebre l'avís d'una veïna que els va alertar de la presència de l'anmal

Els agents han traslladat l'animal al Centre de Fauna de Vallcalent per tal de realitzar-li les cures necessàries i poder-lo alliberar novament al medi natural un cop estigui recuperat.

Els rapinyaires nocturns més grans del món

El duc és un ocell pertanyent a la família dels estrígids i el més gran dels mussols d'Euràsia, incloent-hi els Països Catalans. Antigament, molts nius de duc eren espoliats per tal de criar els polls vius i, una vegada adults, emprar-los per a atreure altres ocells rapinyaires i capturar-los o matar-los. Avui dia, és una espècie protegida, com tots els altres rapinyaires, i la "caça amb duc" és una pràctica prohibida del tot.

És el rapinyaire nocturn més gran del món, ja que mesura entre 29 i 73 cm del bec a la cua, i la seua envergadura alar ronda d'1,38 a 1,7 m (una mica més petit que l'àguila daurada). El seu pes oscil·la entre 1,5 i 4 kg. Les femelles són més grans que els mascles i poden arribar a pesar tres quilos i fer més d'un metre i mig de punta a punta d'ala.

Paraules clau:

Notícies relacionades