Back to top

Retiren de la venda a Cambrils 323 figures de personatges manga

Valorades en més de 13.000€. S'estaven venent de manera irregular en un basar

La Guàrdia Civil a través d'Agents Especialistes en Fiscal i Fronteres, durant l'execució d'una inspecció rutinària en un comerç detallista tipus basar a la localitat de Cambrils, han pogut descobrir que s'estava produint una venda de figures de personatges manga i anime que no complien la normativa d'etiquetatge i documentació.

Aquest tipus d'inspeccions es desenvolupen per controlar la traçabilitat i qualitat de les joguines que es troben a la venda, i que podria afectar la seguretat dels futurs consumidors, ja que de vegades els produïts fora de la Unió Europea pateixen certes característiques de qualitat, que si són exigides als productes sota control de la U.E.

Sense documents duaners

Durant la inspecció s'ha pogut comprovar que el material a la venda, mancava de documents duaners que emparessin la seva traçabilitat i, per tant, la seva importació legal, per la qual cosa es va interposar denúncia per contravenir el que indica la Llei de Repressió del Contraban.

Així mateix, es van advertir irregularitats respecte a la seguretat i control de les joguines, com ara no constar l'etiquetatge en les llengües oficials de l'estat per la qual cosa els agents van precintar tot el material, tant el que es trobava exposat per a la venda a prestatgeries, com el que estava emmagatzemat en caixes de grans dimensions. D'aquesta manera, els ninots manga han estat posats a disposició de l'autoritat competent, que és la duana de Tarragona.

Amb aquesta actuació, s'ha evitat l'arribada al consumidor final de productes que incomplien la normativa legal que en regula la importació, l'etiquetatge i, per tant, la seguretat de les joguines.

Paraules clau:

Notícies relacionades