Back to top

'Reus desaparegut' de Francesc Olesti, el llibre d'autor local més venut a Reus

El recull visual d'imatges històriques de la capital del Baix Camp ha estat el més demanat entre els autors locals. A nivell general, Martí Gironell i Antoni Bassas, han estat els escriptors més prolífics d'aquesta diada a Reus
Una imatge del Mercadal d'avui

Un plaça del Mercadal plena de gom a gom a gent remenant i comprant llibres i roses. Una estampa que es repeteix any rere any per la Diada de Sant Jordi i és que enguany, com és normal, hi ha una satisfacció general de com a anat la jornada.

Pel que fa a els llibres, hi ha hagut un lleuger increment en la seva venda i més encara si parlem d'obres locals. Reus Desaparegut ha venut per escreix més exemplars, però en general, els escriptors reusencs no es poden queixar, ja que les obres de proximitat han tingut més èxit que altres anys.

Sergi García de la Llibreria Galatea explica que "aquest any els autors locals han tingut força més tirada que altres anys. Hi havia molta presència de publicacions locals, a la gent li interessava el que hi havia i això s'ha notat".

Montsant Font de la Llibreria Gaudí ha afegit que "Doncs en l'àmbit local el llibre que més s'ha venut ha estat Reus Desaparegut, de Frances Olesti. És un llibre de fotografies antigues de la ciutat, algunes inèdites. Per altra banda la Casa de Rose Warren de Maria Lluïsa Amorós, la Mirolina de Pep Macaya també han funcionat molt bé. En gènere infantil també es va vendre molt bé La Vella Lluna Somriu de la Fina Anglès."

Pel que fa a la temàtica sobre el procés independentista també ha tingut força èxit. Tot i que el ventall d'opcions sobre l'1 d'octubre era força extens, també hi ha hagut alguns que han destacat.

Montsant Font també explica que "La temàtica 1 d'octubre que ha estat la més important, s'ha venut molt bé en general però el que més èxit ha tingut és Els dies que duraran anys. Les cartes als presos també s'ha venut molt".

Si parlem d'autors de fora de les nostres comarques, els llibres més venuts han estat La força d'un Destí, de Martí Gironell, amb el premi Sant Jordi d'aquest any a la butxaca, Bon dia són les 6 d'Antoni Basses, o Maria Dueñas amb La Hijas del Capitán. Sergi García afegeix que "en català El premi Sant Jordi de Martí Gironell i l'Antoni Basses han estat els més venuts i en castellà, Maria Dueñas també ha tingut molt d'èxit".

L'any passat a tot Catalunya es van vendre més d'un milió i mig d'exemplars durant la Diada de Sant Jordi amb una facturació de 21 milions d'euros.d'euros. 

Paraules clau:

Notícies relacionades