Back to top

Reus enceta unes noves jornades per a la Prevenció del Suïcidi

Aquestes comptaran amb una lectura de manifest, una xerrada, un recital poètic i musical, un col·loqui i una exposició fotogràfica.

El suïcidi és, encara avui dia, la principal causa de mort no natural al país, superant fins i tot els accidents de trànsit. Segons les últimes dades que es coneixen, les del 2021, a Catalunya 576 persones es van llevar la vida, marcant en total una mitjana d'11 persones al dia, i a la demarcació de Tarragona la xifra se situa en 76 morts per suïcidi el 2021.

Amb la voluntat de donar més visibilització i desestigmatitzar aquesta causa de mort, Reus durà a terme la segona edició de les Jornades per a la Prevenció del Suïcidi. Aprofitant que aquest pròxim diumenge dia 10 de setembre és el dia Mundial del Suïcidi, s'ha dissenyat una programació específica per promoure la presa de consciència i la sensibilització al voltant d'aquesta problemàtica. Així doncs, diumenge es donarà el tret de sortida a aquestes jornades amb una lectura de manifest a dos quarts de nou del vespre a la plaça del Mercadal, i els dies posteriors es duran a terme una xerrada, un recital poètic i musical, un col·loqui i una exposició fotogràfica.

A més, durant el mes de setembre, les biblioteques de la ciutat disposaran de taules temàtiques amb llibres relacionats amb el suïcidi, com abordar la mort i el dol amb les famílies.

Reus implanta el Pla Local de Prevenció de la Conducta Suïcida

Tot plegat, enguany que s'ha implantat el Pla Local de Prevenció de la Conducta Suïcida 2023-27, que promou la sensibilització al voltant d'aquestes conductes suïcides així com accions que intentin canviar aquesta realitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades